Home / Bryllup / Tale til bryllup
tale til bryllup

Tale til bryllup

Sådan skriver du en god bryllupstale til brudeparret

Hvis du skal til bryllup, kommer du til at blive en del af en dag, som to mennesker (og sikkert mange flere) aldrig vil glemme. Hvis du tilmed er så tæt på brudeparret, at du skal holde tale, hviler der pludselig et pres på dine skuldre. Vi vil guide dig igennem den gode bryllupstale, så du kan være forberedt, når du møder op.

Det kan bryllupstalen  handle om

Det siger sig selv, at et bryllup handler om, at bryllupsparret har sagt ja til hinanden, og at det dermed er dem, der bør være i fokus. Alligevel kan det være svært at finde ud af, når man skal skrive en tale. Hvor meget af fokus skal være på brudeparret? Hvor meget skal være på ens eget forhold til dem? Hvad med den øvrige familie og vennerne? 

Det er ikke så vigtigt, hvordan du helt nøjagtig balancerer snakken om hhv. brudeparret og de øvrige gæster, men det er vigtigt, at det overvejende bliver om brudeparret, så der ikke er lange fortællinger, hvor de ikke bliver nævnt og kan være i fokus. Sørg som minimum med at snakke om brudeparret i begyndelsen og slutte af med at snakke om dem igen, inden du inviterer gæsterne til at skåle for dem. 

Lav en tale til bryllup som alle kan lide!

Hvis du er tæt på brudeparret, kender du nok dem begge, men du er sandsynligvis tættere på én af dem, og måske er du slet ikke tæt med dele af familien, fordi i først er bragt sammen på den specielle dag. Uanet er det vigtigt, at du husker, at der er ting, der kan være for private at snakke om til et bryllup. Der kan være ting, bruden synes er sjove, men som hun ville blive flov over, at en masse hørte, og omvendt kan gommen have gjort noget på en bytur, som I tit har grinet af, men som foran svigerfar falder lidt til jorden. 

Det er svært at sikre sig, at alt er sjovt, men hvis du oplever en anden reaktion end den forventede, når du begiver dig ud i en historie, kan du slutte den af lidt før tid, og så redder du det nemt. 

Hvis I har interne ting, der er sjove, fx historier fra en ferie eller en bytur, skal du huske at give noget forhistorie til resten af gæsterne, som om du snakker direkte til dem, så alle gæsterne kan sætte pris på det, når du kommer til pointen.

Check Also

sølvbryllupskort

Sølvbryllupskort

Hvis du skal deltage ved et sølvbryllup, så skal du ikke blot have en gave …