Home / Jul / Julekort
julekort

Julekort

Sådan laver du det perfekte julekort.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der har en meget dyb kærlighed til den danske jul – og det med god grund. Af mange beskrives denne tid som værende den aboslut hyggeligste tid på året. og det fordi den bringer masser af minder, masser nye oplevelser og ekstra meget nærvær med sig. Det er således en tid, hvor folk smiler en lille smule mere, end de er vant til, og det er en tid, hvor man har lidt lettere ved at bære over med hinanden – for det er jo jul. Og det er svært at finde noget, der kan være med til at sætte en stopper for den store glæde og tilfredshed, som tiden er præget med.

Vil du gerne sende julekort ud? I så fald skal du selvfølgelig skrive en lille hilsen inde i kortet. Det er ikke alle, der har lige nemt ved dette. Hvis du ikke har sendt julekort ud før, så er det ikke sikkert, du ved, hvad du skal skrive i dit kort. Heldigvis er det noget, du kan få inspiration til her på siden, hvor du finder 10 eksempler.

Tekst eksempler til julekort 

  • Må julen og det kommende år være en fantastisk for dig. Du ønskes hermed en glædelig jul og et godt nytår.
  • Må din jul være fyldt med stunder med kærlighed, latter og lykke. Og må det kommende år være fyldt med tilfredshed og glæde. Hav en fantastisk jul.
  • Du og din familie ønskes en vidunderlig julesæson, og må I blive velsignet med godt helbred, velstand og lykke i det kommende år.
  • Må julesæsonen binde en lykke på det indeværende år på munter vis, og gøre plads til et friskt og lovende nytår. Glædelig jul til dig og din familie!
  • Vi håber, du får en fabelagtig jul omgivet af familie og venner, og vi ønsker dig alt godt i det nye år!
  • Det smukke ved juletiden er, at det kan minde os om al den skønhed i livet, vi tager for givet: vores familie og vores venner.
  • Det er let at blive fanget af al julens travlhed, men jeg ønsker dig alligevel en glædelig jul fyldt med de vigtigste ting.
  • Jeg håber, at du bliver mindet om alle de vigtigste ting i livet denne jul. Glædelig jul!
  • Du kan ikke vælge din familie, men selvom du kunne, ville jeg stadig vælge dig. Glædelig jul! Jeg ser frem til at tilbringe julen med dig.
  • Jeg håber, du får en fortrinlig jul, som bliver fejret med alle, du har kært. Jeg ser frem til at ses mere med dig i det nye år. Glædelig jul og godt nytår, min ven!

Julekort skal sendes som fysiske kort

Hvis du har i sinde at sende julekort ud, så bør du gøre det ordentligt. Du kan sagtens sende julehilsner ud via e-mail, SMS eller lignende. Det er dog ikke det samme, som at modtage et fysisk julekort. Derfor er det også værd at gøre lidt ekstra ud af det. I hvert fald hvis det er vigtigt for dig, at modtager bliver glad for det.

Du kan enten vælge at skrive dine julekort i hånden eller udskrive dine hilsner på papir, som du kan klippe til og sætte ind i dit kort. Det er op til dig selv, hvad du helst vil gøre, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at de fleste vil sætte mere pris på et kort, der er skrevet i hånden. Derfor er det typisk også værd at gøre.

Hvis du gerne vil sende julekort ud, så kan du få lidt inspiration fra de tekster, der er at finde herover. Du kan dog også vælge at skrive din helt egen tekst. Der er nemlig ikke nogen faste regler for, hvad der skal stå i et julekort. Det er helt op til dig selv, hvordan du ønsker at ønske modtagerne af dine julekort en glædelig jul.

Hvem sender man julekort til?

Det er helt op til dig selv, hvem du ønsker at sende julekort til. De fleste plejer dog kun at sende julekort til de nærmeste venner og familie. Dertil er der også mange, der vælger ikke at sende julekort til folk, de rent faktisk skal holde jul med. Det er dog op til dig selv at vurdere, hvem du ønsker at sende dine julekort ud til.

Hvis du ikke har lyst til at bruge hele julen på at lave julekort, så er det dog en god idé at nøjes med familie og venner. Det er også dét, de fleste plejer at gøre. Det er især gældende, hvis du har i sinde at skulle skrive dem alle sammen i hånden. Hvis du gerne vil det, så tager det nemlig lidt tid at skrive de mange julekort.

Julen er ikke kun nissernes, men også hjerterne fest

Dog er der især en måde, hvorpå man selv kan være med til at højne den glæde og skabe lidt mere julestemning hos en eller flere personer, som man holder af. Juletiden er nemlig den tid, hvor man husker på hinanden, og hvor man søger for at fortælle hinanden, hvor stor pris man sætter på hinanden. Det er så at sige hjerternes fest lige så meget, som det er nissernes, og derfor bliver der også delt lige lidt ekstra kram og smil ud i den søde juletid.

Du skal vise dine nærmeste, hvor stor pris du sætter på dem 

Hvis du dog gerne vil gøre en særlig indsats for at bringe noget mere glæde ind hos andre, så kan du ganske simpelt gøre det ved blot at være en lille smule aktiv. Og heldigvis er det ikke noget, der kræver den største økonomi, idet der bestemt ikke er nogen grund til at købe dyre gaver eller andet. Mange er nemlig af den overbevisning, at gaverne blot er en ekstra gode, som der er ved julen, men det der virkelig tæller, det er, at man er samlet med de mennesker, som man elsker, og man har en rigtig god tid sammen med dem.

Gør lidt ekstra ud af dine julekort, så de bliver mere personlige  

Det, du så i stedet kan gøre det, er at sende et rigtig fint julekort. I dag lever vi i en elektronisk tid, men der er alligevel noget, der er lidt hyggeligere over de helt almindelige og traditionelle kort, som der sendes afsted med postvæsnet. Det er ikke mange breve ud over regninger, man længere modtager i sin postkasse, og når der så ligger en personlig hilsen, som der er blevet gjort lidt ekstra ud af, så vil det helt sikkert tænde en masse julelys i øjnene.

Kom i gang med dine hobbyartikler og lad kreativiteten flyde 

Men hvordan laver man det perfekte julekort? Det kan man gøre på mange forskellige måder. Det er muligt at købe et, men er du en smule kreativ og har nogle hobbyartikler inden for rækkevidde, så giver det lidt mere sjæl og charme, hvis du selv giver dig til at kreere dit kort. Herefter skal du skrive noget på det. Og frem for blot en traditionel julehilsen, som der findes alle vegne, bør du tænke dig godt og grundigt om, således det skrevne også bliver helt unikt.

Skriv en personlig tekst til julekortet

Du kan for eksempel fortælle om en stund, som I har haft sammen, noget der minder dig om juletiden, eller blot fortælle den enkelte person hvorfor netop denne fortjeneren ekstra god jul og en lille hilsen fra dig. Der er ikke tale om lange tekster, men blot et kort skriv, der kan minde den enkelte om sit værd og alt den kærlighed, som der hersker i juletiden.

Sørg for at gøre noget ud af kuverten

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du sørger for at krydre dit kort. Her er der tale om særlig kuverten, som du også med sikkerhed har mulighed for at gøre lidt ekstra ud af. Denne kan du for eksempel fylde med klistermærker eller andet, der virkelig vidner om, at du har lagt noget tid i det kort, som den enkelte lige har modtaget. På den måde vil det også bringe mere glæde med sig, idet forventningen til indholdet stiger, lige så snart man finder det funklende brev i sin postkasse.

Der er således flere muligheder for at skabe det helt perfekte julekort. Vigtigst er det dog, at man viser, at man har brugt tid på det, hvorfor det ikke bare er indkøbt med et kort citat nede i det lokale supermarked. Der skal således skinne noget helt særligt igennem i det, og derfor er det også en god ide at lade sin kreativitet flyde – og det er lige meget, hvor kreativ man egentlig er. Bare det at man har gjort forsøget – det er det, der virkelig tæller.

Check Also

Oversigt over de gode hilsner

Her finder ud en oversigt over mange af de bedste, sødeste og sjoveste kategorier indenfor …