Home / Jul / Julekort
julekort

Julekort

Sådan laver du det perfekte julekort.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der har en meget dyb kærlighed til den danske jul – og det med god grund. Af mange beskrives denne tid som værende den aboslut hyggeligste tid på året. og det fordi den bringer masser af minder, masser nye oplevelser og ekstra meget nærvær med sig. Det er således en tid, hvor folk smiler en lille smule mere, end de er vant til, og det er en tid, hvor man har lidt lettere ved at bære over med hinanden – for det er jo jul. Og det er svært at finde noget, der kan være med til at sætte en stopper for den store glæde og tilfredshed, som tiden er præget med.

Julen er ikke kun nissernes, men også hjerterne fest

Dog er der især en måde, hvorpå man selv kan være med til at højne den glæde og skabe lidt mere julestemning hos en eller flere personer, som man holder af. Juletiden er nemlig den tid, hvor man husker på hinanden, og hvor man søger for at fortælle hinanden, hvor stor pris man sætter på hinanden. Det er så at sige hjerternes fest lige så meget, som det er nissernes, og derfor bliver der også delt lige lidt ekstra kram og smil ud i den søde juletid.

Du skal vise dine nærmeste, hvor stor pris du sætter på dem 

Hvis du dog gerne vil gøre en særlig indsats for at bringe noget mere glæde ind hos andre, så kan du ganske simpelt gøre det ved blot at være en lille smule aktiv. Og heldigvis er det ikke noget, der kræver den største økonomi, idet der bestemt ikke er nogen grund til at købe dyre gaver eller andet. Mange er nemlig af den overbevisning, at gaverne blot er en ekstra gode, som der er ved julen, men det der virkelig tæller, det er, at man er samlet med de mennesker, som man elsker, og man har en rigtig god tid sammen med dem.

Gør lidt ekstra ud af dine julekort, så de bliver mere personlige  

Det, du så i stedet kan gøre det, er at sende et rigtig fint julekort. I dag lever vi i en elektronisk tid, men der er alligevel noget, der er lidt hyggeligere over de helt almindelige og traditionelle kort, som der sendes afsted med postvæsnet. Det er ikke mange breve ud over regninger, man længere modtager i sin postkasse, og når der så ligger en personlig hilsen, som der er blevet gjort lidt ekstra ud af, så vil det helt sikkert tænde en masse julelys i øjnene.

Kom i gang med dine hobbyartikler og lad kreativiteten flyde 

Men hvordan laver man det perfekte julekort? Det kan man gøre på mange forskellige måder. Det er muligt at købe et, men er du en smule kreativ og har nogle hobbyartikler inden for rækkevidde, så giver det lidt mere sjæl og charme, hvis du selv giver dig til at kreere dit kort. Herefter skal du skrive noget på det. Og frem for blot en traditionel julehilsen, som der findes alle vegne, bør du tænke dig godt og grundigt om, således det skrevne også bliver helt unikt.

Skriv en personlig tekst til julekortet

Du kan for eksempel fortælle om en stund, som I har haft sammen, noget der minder dig om juletiden, eller blot fortælle den enkelte person hvorfor netop denne fortjeneren ekstra god jul og en lille hilsen fra dig. Der er ikke tale om lange tekster, men blot et kort skriv, der kan minde den enkelte om sit værd og alt den kærlighed, som der hersker i juletiden.

Sørg for at gøre noget ud af kuverten

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du sørger for at krydre dit kort. Her er der tale om særlig kuverten, som du også med sikkerhed har mulighed for at gøre lidt ekstra ud af. Denne kan du for eksempel fylde med klistermærker eller andet, der virkelig vidner om, at du har lagt noget tid i det kort, som den enkelte lige har modtaget. På den måde vil det også bringe mere glæde med sig, idet forventningen til indholdet stiger, lige så snart man finder det funklende brev i sin postkasse.

Der er således flere muligheder for at skabe det helt perfekte julekort. Vigtigst er det dog, at man viser, at man har brugt tid på det, hvorfor det ikke bare er indkøbt med et kort citat nede i det lokale supermarked. Der skal således skinne noget helt særligt igennem i det, og derfor er det også en god ide at lade sin kreativitet flyde – og det er lige meget, hvor kreativ man egentlig er. Bare det at man har gjort forsøget – det er det, der virkelig tæller.

About Korthilsen

Check Also

konfirmationskort

Konfirmationskort

Inspiration til det perfekte konfirmationskort Kender du en der skal konfirmeres? Du har måske endda …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *