Home / Fødselsdag / Tillykke med fødselsdagen
tillykke med fødselsdagen

Tillykke med fødselsdagen

Sådan siger du tillykke med fødselsdagen til en heldig fødselar

Her kommes der ind på, hvordan du kommer med en god fødselsdagshilsen til en person, der har fødselsdag. 

Når folk har fødselsdag, vil de fleste gerne modtage nogle fødselsdagshilsner. Det er rart med lidt ekstra opmærksomhed på den dag, hvor man blev født. Derfor kan det være en god ide at komme med en god fødselsdagshilsen til den, du holder af, som har fødselsdag. Det kan være alt fra en ven til et familiemedlem, fra en kæreste til en ekskæreste og meget mere. 

Til den nære familie: Tillykke, og jeg elsker dig

Det er vigtigt, at du gør fødselsdagshilsenen personlig. Det er selvfølgelig muligt, du har en fed kemi med dine forældre eller søskende, hvor I tager tykt pis på hinanden med et glimt i øjet. I så fald kan du hurtigt skrive: ”Tillykke med fødselsdagen, dit gamle svin – pænere bliver du i hvert fald ikke,” når far fylder 58. Men ret beset er det nok alligevel ikke på fødselsdagen, at den slags hilsner skal sendes. 

Mere personligt og dybfølt tillykke

I stedet er det måske en ide at gøre det lidt mere personligt og dybfølt. Det kan altså være noget i retning af følgende: ”Tillykke med fødselsdagen, far. Jeg sætter pris på alle de gange, du har været der for mig. Du har bidraget til min personlige udvikling og har medvirket til, at jeg er blevet den person, jeg er blevet. Jeg er glad for den, jeg er, og det skyldes i høj grad, hvad du har lært mig. Jeg vil ikke tænke på den dag, hvor jeg ikke længere kan ønske dig tillykke. Jeg elsker dig.” Næstsidste sætning kan måske være lidt for markant i en dansk kontekst, men den slags hilsner er normale i lande som Argentina og Italien, hvor følelserne sidder uden på tøjet. 

Tillykke med fødselsdagen til vennen

Når det kommer til din ven, der har fødselsdag, er det igen vigtigt, at du gør det personligt. Kom ind på, hvad din ven betyder for dig. Igen skal det dog pointeres, at hvis I har en relation, der bygger på kærlig spas, kan det selvfølgelig også inddrages. Men uanset hvad er det altid rart at gøre fødselsdagen delvist ”hellig,” så det ikke kun handler om at lave sjov og spas. Et fint bud på en god fødselsdagshilsen kunne være noget i retning af: ”Tillykke med fødselsdagen, XXX. Jeg sætter pris på vores venskab. Du har altid været der for mig, og det er tydeligt at mærke, at du er en, jeg kan stole på. Du ønsker mig kun succes, og der er aldrig noget, der hedder jalousi eller misundelse fra hverken dig eller mig. Må vores venskab vare ved til evig tid. Også hinsides.” Igen kan der argumenteres for, at det er en meget emotionel og ret dyb hilsen, men det er sikkert, at modtageren vil føle sig glad for at modtage beskeden. 

Tillykke med fødselsdagen til kæresten

Igen: Har I et forhold, hvor jokes er en del af hverdagen, så er det kun godt. Men lad os prøve en seriøs udgave af den fine hilsen til kæresten. ”Stort tillykke med fødselsdagen, sødeste XXX. Jeg sætter pris på alle de gange, du har været der for mig. Jeg har altid følt, at jeg var god nok til dig, selvom jeg må indrømme, at jeg synes, jeg har lavet lidt af en overscoring. Jeg værdsætter den selvtillid, du har givet mig, og jeg sætter pris på, at jeg også har bidraget til din personlige udvikling. Må vi for evigt gøre hinanden lykkelige og ønske hinanden tillykke så mange gange som muligt. Kys.” 

Check Also

tillykke med fødselsdagen mand

Tillykke med fødselsdagen mand

Sådan skriver du den perfekte tillykke med fødselsdagen beregnet til en mand. Står du og …