Home / Kort / Studenterkort
studenterkort

Studenterkort

Ideer til søde og sjove studenterkort

Vi er igen nået til den tid på året, hvor mange unge og glade mennesker endelig er færdige med deres gymnasiale uddannelse og med stolthed kan kalde sig studenter. Der er gået tre år med utallige timers undervisning, afleveringer og eksamenerne. Det, men også det store fællesskab og de nye venskaber man har fået sig gennem årene skal fejres med en stor studenterfest. 

Er du et pårørende familiemedlem, så har du sikkert allerede overvejet og tænker over et studenterkort. Studenterkortet er nærmest en tradition, som gives til den nyudklækkede student. Men hvordan skal det se ud og hvad sker der stå i det? Det hjælper vi dig med herunder.

Valg af kort og design

Først og fremmest skal du have valgt et kort. Udvalget er stort og det kan være svært at vælge. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du går efter at vælge et kort som passer til studentens personlighed eller den relation i nu har sammen.

Det er ganske fint at vælge et neutralt kort, som fx bare et blå/blå kort, som passer til den specifikke gymnasiale uddannelse (fx STX eller HHX) – den er især sikker, hvis man ikke har den tætteste relation, som fx mor, far eller tæt ven.

Vælg et sjov kort med sjovt motiv, hvis du ikke ønsker det bliver så formelt og der gerne må være noget sjov over det. Her kan du fx købe studenterkort med sjove citater, som passer til den specifikke/uddannelse. Det kunne også være med et sjovt eller drillende motiv med dertil hørende tekst, som tager lidt pis på studenten. 

Du kan finde citatkort til nærmest alle uddannelser. STX, HHX, HF, HTX og så videre. De er sjove, fordi de netop har sjove citater, som studenten kan relatere til. Samtidig bliver det også et kort, som ikke bare bliver smidt ud når alle gaver er åbnende, men også noget som personen kan gemme som et minde eller hænge op.

Ideer til sød og sjov tekst i studenterkortet

Når kortet er valgt, så skal der skrives en tekst. Her kommer det selvfølgelig meget an på, hvem man er og hvilken relation man har til studenten. Men mest af alt afhænger det af ens temperament, humor og personlighed.

Nogle er mest til den traditionelle som fx ”Kære Jonas, stort tillykke med huen. Vi er stolte af dig og ønsker dig alt det bedste i fremtiden med de nye udfordringer”, mens andre gerne vil lave en lidt sjovere tekst. Det kunne være en sjov anekdote, historie eller lignende, som man har oplevet sammen. Noget man f.eks. gerne vil minde studenten om eller drille ham/hende med. 

En sjov tekst, hvor man stikker lidt til studenten, bringer et gammelt minde eller historie frem eller hvor man måske tager direkte pis på studenten er igen med til at skabe et nyt minde. Og igen et kort som ikke bare smides ud, når gaven er åbnet. For studenten er denne tid, noget som vil huskes og noget som man vil se tilbage på, derfor er det oplagt at dit studenterkort bidrager til netop dette minde ved at lave noget der skiller sig lidt ud.

About Korthilsen

Check Also

konfirmationskort

Konfirmationskort

Inspiration til det perfekte konfirmationskort Kender du en der skal konfirmeres? Du har måske endda …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *