Home / Bryllup / Bryllupskort
bryllupskort

Bryllupskort

Her finder du søde og sjove bryllupskort ideer til den unikke dag

Står du og skal have fremtryllet et pænt bryllupskort? Man kan købe sig fra mange ting, men et kort er altid personligt. Det er derfor særligt personligt, hvis man kan slippe afsted med at lave bryllupskortet selv fra start til slut. Men der er flere ting, der lige skal spille sammen, hvis man gerne vil sammensætte det perfekte bryllupskort.

Design et bryllupskort, der passer til bryllupsfesten

Kender du temaet til bryllupsfesten? I så fald var det oplagt at designe bryllupskortet i lignende stil eller farver. Det skal gerne repræsentere selve brudeparret, deres interesser eller måden de mødtes på. Er brylluppet et fint et af slagsen i ægte gallastil, eller er det en fed havefest, hvor alting er helt nede på jorden?

Sådan kommer du i gang med at designe dit bryllupskort fra bunden af.

Start med at udvælge noget karton, der kan fungere som basis for bryllupskortet. Er du i tvivl med hensyn til farver, så er hvid eller en neutral pastelfarve altid et godt valg. Næste step er at udvælge pynt til kortet. Tænk igen over farverne, så det ikke kommer til at ligne et cirkustelt, men derimod at der er en gennemgående rød tråd, der får kortet til at se pænt og harmonisk ud. 

Husk på, at rigtig mange gemmer deres bryllupskort, så de kan se tilbage på dem igennem årene som ægtepar, når de har lyst til at mindes den store dag. Det er derfor sjældent blot et kort, der bliver læst og smidt ud umiddelbart efter.

Køb pynt til bryllupskortet eller lav det selv

Man kan købe alverdens pynt i online webshops, eller man kan lave en del af det selv. En type pynt, der altid kan gå i spænd med et bryllupstema, er blonder. Laver du en sød blondekant af noget hvidt kantbånd uden på kortet, så ligger du godt og sikkert fra start. Har du et godt billede af brudeparret, så kan du eventuelt klippe det ud i oval og bruge blondekanten til at skjule kanten på billedet og derved indramme det på en sød måde. 

Skal der et billede af brudeparret eller et symbol på brudeparret på forsiden af kortet?

Har du ikke et billede af brudeparret eller ikke ønsker dette på kortet, så kan du eventuelt klippe nogle silhuetter ud, der skal forestille et brudepar, hvor kvindens er hvid og mandens sort, så det passer til den traditionelle påklædning hos brudeparret. Man kan også sagtens vælge andre ting, hvis brudeparret har god humor og eksempelvis elsker pingviner eller lignende.

Smart pynt til kortet

Hjerter, blomster og sommerfugle i papir kan også gøre sig rigtig flotte på et bryllupskort. Hvis du anvender idéen med billedet på fronten, så vild en være en god idé at lime lidt småting på i nogle af hjørnerne, så kortet ikke kommer til at fremstå tomt og kedeligt. Et sødt citat, der passer på brudeparret eller på ægteskab, kan også være pænt under billedet og skabe lidt ekstra liv på forsiden.

Nogle af de farver, som ofte supplerer den hvide baggrund godt er lyserød, pastelgrøn, lyseblå og beige. Undgå hidsige farver. Kan du designe kortet i flere lag, så blomster eksempelvis kommer meget ud af billedet, at der er perlerækker eller lignende, så vil det gøre kortet endnu mere fangende. Samtidig viser det, at du har brugt meget tid og energi på at designe kortet til brudeparret.

Sådan skriver du en god tekst til bryllupskortet

Inde i selve kortet skal teksten stå. Start altid med at lykønske parret med den nye titel som ægtefolk. Derefter kan man skrive lidt om selve brudeparret eller noget, man har oplevet sammen med dem. Gå lidt ned af memory lane. Selvom ægteskabet er en seriøs ting, så må der gerne være noget i kortet, der giver brudeparret et smil på læben, når de læser det. 

Er man selv i et ægteskab, så kan man give nogle gode råd til at bevare det gode forhold som mand og kone. Dernæst bør man skrive lidt om, at man har set frem til deres fest og er glad for at være en del af den. Til sidst runder man af med ønsker om et langt og lykkeligt ægteskab og en pæn hilsen. 

Gode råd til et langt og lykkeligt ægteskab i bryllupskortet

Synes du, at det er svært at komme med gode råd til ægteskabet, så er der her nogle råd, du kan skrive ind i bryllupskortet:

  • Gå aldrig i seng i vrede. Sørg altid for at tale ud, inden i lægger jer til at sove.
  • Læn jer altid op af hinanden som et team
  • Skal det være lidt sjovt, så kan man skrive: Happy wife er lig med happy life
  • Husk at et godt ægteskab er ligesom en blomst. Den skal vandes og plejes hver dag – ellers visner den.

Find gerne selv på flere. Måske du selv har gjort dig nogle gode erfaringer eller kender brudeparret og derved kan komme med nogle vise ord eller en sød bemærkning, der passer på dem.

About Korthilsen

Check Also

tekst til bårebuket

Tekst til Bårebuket

Søde tekstforslag til bårebuket Langt de fleste af os har stået i en situation, hvor …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *