Home / Barnedåb / Dåbskort
dåbskort

Dåbskort

Find gode eksempler på dåbskort tekster 

Skal du snart til barnedåb? Så kan du passende læse med her. Når man skal til barnedåb så er der en hel del forskellige ting som det er at man skal have styr på inden det er at man tager afsted. Du skal fx have styr på hvad det er at du skal give i gave, og også hvad det er som du skal skrive på dit kort. Mange mennesker kan nemt være ideløse når det er at det kommer til dette. Derfor kan det være en rigtig god ide at vælge at søge noget inspiration på nettet. På den måde kan man nemt og hurtigt komme til at finde den helt rette form for gave og tekst til kortet.

Læs videre og lær hvordan du finder det helt rette form for kort, samt hvordan du nemt og hurtigt skriver et godt kort.

Skriv det helt rette dåbskort

Når det er at du skal finde det helt rette form for kort, så er det først og fremmest vigtigst at det er at du tænker over hvem det er at du skal skrive til. På den måde bliver det meget nemmere for dig at finde den helt rette form for kort – er barnet en dreng eller en pige, samt hvilken type af stil har forældrene dette er alt sammen super vigtigt når det er at man sammen skal finde den helt rette form for kort, og så det er at man ikke skal gå på kompromis med sin egen indsats når det kommer til at købe et godt kort. 

Tekst og skabelon til dåbskort

Her finder du tekst du kan bruge til alle typer af dåbskort!

Tekster til dåbskort til barnet:

 • Et stort tillykke med denne specielle dag. Må den være fyldt med kærlighed, lykke og glæde.
 • Dette er en speciel dag, der markerer starten på et nyt kapitel i dit liv. Må det bringe evig glæde og lykke til dit liv.
 • Du ønskes det bedste i fremtiden. Stort tillykke med din dåb.
 • Vi er meget stolte af den kristne, unge dreng/pige, du er blevet. Din dåb markerer en start på et nyt kapitel, som vi er meget stolte af at være en del af.
 • Må Guds nåde og velsignelse, som du modtager ved din dåb, vejlede dig gennem dit liv.
 • Må din dåbsdrag præges af enhver velsignelse og din fremtid fyldes en masse ting at smile over.
 • Tillykke med din dåb! Må denne hellige dag give dig og din familie mange velsignelser og stor lykke!
 • Du ønskes et stort tillykke med din dåb. Det er en speciel dag – ikke blot for dig, men også for dine forældre. Du ønskes en fremtid med al mulig lykke.

Tekster til dåbskort til forældre:

 • Dåben er en stor begivenhed for lille (navn på baby). Jeg håber, at dagen bliver en både speciel og mindeværdig én af slagsen. Stort tillykke!
 • Jeg er meget taknemmelig for, at jeg er blevet inviteret til at se jeres dejlig barn blive døbt. Det er en stor dag for både jer som forældre og for jeres lille søn/datter.
 • Stort tillykke med (babyens navn)s dåb. Jeg håber, at I alle får en fantastisk dag og ønsker jeg alle et liv, der er fyldt med kærlighed, godt helbred og glæde.
 • Hele familien ønskes alt det bedste på den specielle og mindeværdige dag. Må den være fyldt med kærlighed, lykke og glæde.
 • Stort tillykke med dåben af jeres lille søn/datter. Må det hellige vand have givet ham/hende et liv, der er fyldt med kærlighed og stor lykke. Med ønsket om den bedste dag.
 • Tusind tak for at have inviteret os til dåben af jeres lille søn/datter. Det er vi rigtig glade for at have muligheden for at deltage i. Vi håber, at I alle får en fantastisk dag!
 • Vi ønsker jer og lille (babyens navn) et stort tillykke med dåben. Må dagen i dag være fyldt med lykke, latter og fantastiske minder. Vi er rigtig glade for, at vi må være med til at fejre dagen sammen med jer.

Tekster til dåbskort fra gudmor eller -far:

 • Kære (babyens navn). Jeg vil bistå dig gennem hele dit liv, som din gudmor/gudfar. Det lover jeg dig. Du ønskes et stort tillykke med din dåb.
 • Kære (babyens navn). Du har været en sand velsignelse i vores liv og en stor grund til vores smil. Vi lover dig, at vi altid vil være her for dig, som dine gudforældre.
 • Kære gudsøn/guddatter. Vi håber at denne dag bliver markeret som starten på et liv, der er fyldt med alt, hvad der er godt. Med kærlighed fra din gudmor og jeg.
 • Som din gudfar/gudmor, er jeg, på din specielle dag, meget beæret og velsignet over at være en del af din fremtid. For dig, vil jeg altid gøre mit bedste.
 • På din dåbsdag sender jeg al min kærlighed, min velsignelse og bedste ønsker om en fantastisk dag til dig, mit smukke gudbarn.
 • Kære gudsøn/guddatter. Jeg håber, du får en grund til at fejre hver dag i dit liv. Jeg vil altid være ved din side, når du får brug for det. Med kærlighed fra din gudfar/gudmor.
 • Blot en lille besked fra dine gudforældre om, at vi altid vil være her for dig, mens du vokser og udvikler dig. Vi vil altid være en del af dit liv, vi vil altid være her for dig, og vi vil aldrig være langt væk.

Eksempler til dåbskort

Så hvad er det som du reelt skal skrive? Det er vigtigt at et dåbskort er positivt ladet, og at du skriver hvor glad du er for personerne. Et dåbskort er ligesom et almindeligt lykønskningskort. Her er det at du skriver ting som ”Kære…” samt ”jeg håber at du får en fantastisk dåbsdag og en god fremtid”. 

Du kan også vælge at snakke om den gave du har givet dåbsbarnet i dit kort. Dette er en meget normal ting, især hvis det er at du har givet en gave som kræver en ekstra forklaring. Måske har du givet familien en tur til Lalandia, og du vil dermed gerne forklare, hvorfor du har valgt lige præcis denne gave. 

Husk at et dåbskort skal være kort og godt, og at du ikke skal skrive fx flere sider – medmindre at det er et brev som de skal læse senere. Holdt det kort og kontant, men sørg alligevel for at få de vigtigste ting med: Dette er fx hvor glad du er for at du er blevet inviteret, hvor glad du er for værterne, og hvordan du ønsker dåbsbarnet samt dets familie al held og lykke i fremtiden. På den måde har du rigtig mange forskellige ting med.

Så er det selvfølgelig også vigtigt at man husker på at man skal købe en rigtig god gave, som det er at barnet og forældrene kan have glæde af. Det kan være super svært at finde den helt rette form for gave, men heldigvis så kan du finde noget god inspiration nemt og hurtigt lige her.

Du kan fx vælge at købe noget legetøj til barnet. Dette kan være rigtig mange forskellige former for legetøj. Du skal huske på, at barnet højst sandsynligt ikke er ret stort, og dermed er han eller hun formentlig ikke begyndt helt at lege med legetøj endnu. Dog kan det alligevel være en rigtig god ide hvis det er at man køber noget rigtig god legetøj, som det er at forældrene senere kan give til børnene, så det er at de ikke skal gå på kompromis med godt legetøj.

Godt legetøj kan være rigtig dyrt, og det kan derfor i høj grad betale sig for forældrene kan gemme noget legetøj til det er at barnet bliver en lille smule større.

Find den helt rette form for outfit også

Når du skal til barnedåb så er det selvfølgelig også super vigtigt at du sørger for at du ser godt og præsentabel ud. Mange mennesker fortryder hvis det er at de ikke har gjort helt nok ud af sig selv. dette kan skyldes dovenskab, mangel på selvværd, men det kan i rigtig høj grad også skyldes at man ikke føler at man har nok tid til at gøre sig klar. Måske er det at man selv har små børn, og disse kan være krævende når det er at man skal til at ud af døren. Du skal fx klæde dem på, du skal bade dem og du skal have børstet deres tænder. Det kan på den måde blive rigtig svært at få gjort noget ordentligt ud af dig selv.

Her er det super vigtigt at huske på, at man alligevel skal gøre en indsats for at få klædt sig rigtig pænt på, og eventuelt at få lagt make up hvis det er at man er til den slags. Så er det at man meget hurtigt får meget mere selvtillid. Sørg derfor for at finde tid til dig selv inden du skal til barnedåb.

Du kan finde nogle forskellige stilarter på nettet, som det er at du kan vælge at prøve af – du kan fx vælge det mere minimalistiske look, men du kan også vælge at prøve noget mere rocket af. Det er fuldstændig op til dig og hvad du kan lide.

Check Also

Oversigt over de gode hilsner

Her finder ud en oversigt over mange af de bedste, sødeste og sjoveste kategorier indenfor …