Home / Digte / Digte om livet
digte om livet

Digte om livet

Digte om livet – 3 digte

Du kan finde digte om stort set alle emner. Der er dog nogle emner, der er skrevet mere om end andre. Ét af de emner, der er blevet skrevet fleste digte om gennem tiderne, er livet. De fleste er enige i, at livet ikke altid er lige nemt. Det er heller ikke altid, vi får nydt, at vi faktisk er til. Det er sådanne ting, digtene handler om.

Hvis du er på jagt efter ét eller flere digte, der handler om livet, så er du dog kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig finde hele tre gode digte, der alle har det tilfælles, at de handler om livet. Derfor er der – med garanti – også min. ét af de digte, du finder herunder, der passer godt til lige netop din smag.

”Lev i dag” af Halfdan Rasmussen

1. 

Lev i dag, så du kan dø i morgen.

Lad dit hjerte slå for mere end en.

Den som skænker livet sine drømme,

skal forlade jorden rig og ren.

2.

Lev dit ene livet, som var du viet,

til at sone alt, hvad vi forbrød.

Gør dig ren, at du én dag kan smile,

gennem sorgen i din egen død.

3.

Mød din død, som var det livets blomstring.

Høsten blusser varmt på vårens bund.

Lev i dag, så du kan dø i morgen,

lykkelig for hver en levet stund.

 

”Om at leve i nuet” af Piet Hein

1.

At leve i nuet er livets teknik,

og alle folk gør deres bedste.

Men halvdelen vælger det nu, som gik,

og halvdelen vælger det næste.

2.

Og det forrige nu, og det kommende nu,

bliver aldrig livet presente.

Og alle folks levetid går sågu,

med bare at mindes og vente.

3.

For det nu, som er gået, er altid forbi,

og det næste bliver aldrig det rette.

Næ, sørg for, at nuet du lever i,

engang for altid er dette.

 

”Aftenland” af Haldan Rasmussen

1.

Den glæde, vi fandt hos hinanden,

bag ord som blev til, da vi tav,

er større end glæden, der kaldet sig ind,

under øjnenes frygtsomme krav.

2.

Vi er, hvad vi skænker hinanden.

Vor lykke er det, vi formår,

at hvælve os over, og fyld med kraft,

fra de kræfter, vi ikke forstår.

 

Der findes mange gode digte, der handler om livet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde et stort antal digte, der handler om livet. Derfor kan du også finde frem til et digt, der passer godt til dig. Det er ikke alle, der skal bruge deres digt til noget bestemt. Der er nemlig mange, der blot har lyst til at læse et par digte, der handler om forskellige aspekter af livet.

Det er dog vigtigt, det er gjort klart, at det ikke er altid, at du er enig med, hvad der står i et digt. Der er nemlig stor forskel på, hvad de enkelte digte har at byde på. Nogle af dem har en meget positiv vinkel til livet, mens der er andre, der har mere fokus på, at der også er mørke del af livet – og at det er noget alle oplever.

Her på siden er du allerede blevet præsenteret for tre forskellige digte, der hver især handler om livet. Derfor er der sandsynligvis også ét af de tre digte, der falder i din smag. Ét af dem er skrevet af Piet Hein, mens de to andre er skrevet af Halfdan Rasmussen. Begge to er nogle af de største digtere i den danske historie.

Et digt kan ændre hele dit syn på livet

For nogen kan det lyde skørt, men faktisk kan et digt ende med at ændre hele dit syn på livet. Det er der flere grunde til, men det er dog især fordi, poesi altid har en helt unik måde at få dig til at anskue tingene på. Det kan derfor være motiverende eller inspirerende at læse et digt, der handler om livet.

Det kan være, at det er et sådant digt, der giver dig det sidste skub, så du endelig gør nogle af de mange ting, du har lyst til. Det kan være, at du i længe har drømt om at rejse i tre måneder, og at det er et digt, der får dig til endelig at gøre det.